Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs

de overkoepelende
vereniging van motorclubs

 


LOOT Nieuws


U rijdt in de LOOT Toercompetitie echt voor de punten?

Er zijn nog steeds clubs die hun inschrijfformulieren niet of niet op tijd insturen.
Deze clubs krijgen het jaar er op geen punten voor hun rit op de kalender!
Maar daar hebt u of uw club niets aan, als u echt voor de punten gaat.
Veel van de harde kern weten de weg naar Cor Huijbrechtse te vinden (toerkalender@loot.nl) om te vragen of dit aangepast kan worden.
Nu moet Cor Huijbrechtse helaas op uw blauwe ogen geloven dat u deze rit heeft gereden.

Omdat het LOOT de kosten voor de clubs laag wil houden en dat de punten strijd maar voor een relatief kleine groep belangrijk is,
heeft het LOOT een stempel boekje gemaakt die de harde kern kan gebruiken om een bewijs van deelname te hebben mocht er twijfel zijn
over de aantal gereden punten bij de tussenstand of de einduitslag.

Dus even downloaden, printen en gebruiken en op sturen (of een kopie via de mail) naar Cor Huijbrechtse als er twijfel is!
We weten dat dit niet helemaal waterdicht is maar we willen geen extra kosten bij de clubs op hun bordje deponeren omdat enkele
clubs zich niet aan de afspraak houden!
De sanctie dat een club die niet instuurt geen punten krijgt voor zijn rit in het nieuwe jaar blijft van kracht!
Dus clubs binnen 14 dagen na de rit insturen!

Boekje A5
Boekje half A5


Is uw club weer vertegenwoordigt op de Motorbeurs Utrecht 2018??

Geachte club (bestuurders)

Ook in 2018 zal het LOOT weer aanwezig te zijn op de Motorbeurs Utrecht, die wordt gehouden van 22 tot en met 25 februari 2018.

De Motorbeurs Utrecht is een druk bezochte beurs, met vorig jaar meer dan 96.000 bezoekers. We hebben vorig jaar dan ook ruimschoots de gelegenheid gehad om onze aangesloten clubs te promoten en de voordelen duidelijk te maken van het rijden in clubverband. Tevens hebben we het LOOT zelf onder de aandacht kunnen brengen van nog niet aangesloten motorclubs.

Het LOOT staat er dus voor U!

Dit is een uitgelezen kans om uw eigen club op de beurs te promoten. Het is in uw eigen belang om informatie over uw club te verstrekken. Mocht u vorig jaar geen informatie over club hebben verstrekt, doe dat dan dit jaar! Stuur een overzicht met de onderstaande informatie:

  • Naam van de motorclub
  • Locatie (provincie, regio en plaats)
  • Bereikbaarheid: adres, e-mail of eventueel website
  • Activiteiten:

Grootte van de club en het aantal ritten dat wordt georganiseerd
Extra activiteiten, zoals clubavonden, buitenland- of kampeerweekeinden

  • Profiel van de club: wat kunt en wilt u over uw eigen club vertellen.

Lever de gevraagde informatie alstublieft op korte termijn aan, uiterlijk 31 december 2017. Het liefst per e-mail naar pr@loot.nl.  Als u een eigen clubfolder heeft stuur dan een aantal op of mee naar Erik Dieters, Charlie Parkerstraat 5, 1311 PG Almere. Ook als u vorig jaar wel informatie heeft aangeleverd maar deze informatie wellicht moet worden aangepast, kunt u dit melden via pr@loot.nl.

Het heeft alleen zin voor het LOOT om op de motorbeurs te gaan staan als voldoende clubs de gevraagde informatie leveren. En bedenk dat als u geen informatie aanlevert, andere clubs wel de aandacht krijgen en uw club niet.

Vorig jaar hebben de mensen die een dagdeel op de LOOT-stand hebben gestaan een leuke dag gehad en heel veel informatie kunnen geven aan de vele bezoekers die daarom vroegen. Ook was er ruim de tijd om de rest van de beurs te bezoeken. Indien u belangstelling heeft om een dagdeel (ochtend, middag of avond) op de LOOT-stand te staan, laat het dat alstublieft zo snel mogelijk aan Erik (pr@loot.nl) weten. Wie het eerst komt…...

Met vriendelijke motorgroet,
Namens het LOOT bestuur 
Harry Apperloo
VoorzitterART keurmerk

Verzekeringen eisen vaak dat u uw motor naast (of los van) een alarmsysteem, is voorzien van een ART goedgekeurd slot.
Het is vaak onduidelijk of een slot van dit keurmerk is voorzien. Er staat soms alleen een vermelding op de verpakking en niets op het slot zelf.
Speurder R. Scherrenburg vond een internetsite met de volledige lijst met goedgekeurde sloten. Deze wordt ook regelmatig bijgewerkt.


Verkeersregelaar

Regelmatig komen er vragen bij ons binnen over de regelgeving v.w.b. het begeleiden van evenementen. Kijk hier voor meer informatie en de complete regelgeving.